Busreis 27-8 van Ambacht tot Zand

Dinsdag 27 augustus – Deze reis brengt u naar de plaatsen Garderen en Terschuur. Het is een combinatie van 2 busreizen.

Vanaf de diverse opstandpunten in Geldrop vertrekken wij naar Garderen, waar wij ontvangen worden met koffie en gebak. U heeft daarna tijd om de zandsculpturen te bewonderen. Het thema is dit jaar: BOEKEN, verhalen komen tot leven in ZAND. Het gaat hier om verhalen uit kinderboeken, literatuur en sprookjes. Naast de zandsculpturen zijn er ook prachtige beelden gemaakt van hout, brons en beton.

Na het bezoek aan Garderen vertrekken wij naar Terschuur waar in het Oude Ambachten en Speelgoedmuseum de koffietafel met kroket klaar staat. Na de lunch heeft u tijd om het museum te bewonderen. Diverse ambachten hebben een eigen ruimte waar u kunt zien hoe er vroeger gewerkt en verkocht werd. Er zijn zo’n 150 kleine winkeltjes, kamertjes en werkplaatsen, met allerhande oude gereedschappen en attributen uit de vorige eeuw en soms nog ouder. Verder is er een mooie collectie speel- goed, wat u zal herinneren aan uw jeugd.

Vervolgens vertrekken wij naar ons dineradres in Nistelrode, waar de tafels gedekt staan met draadjesvlees in het hoofdgerecht met soep vooraf en verder diverse soorten groenten en aardappels. Gevolgd uiteraard door een lekker toetje.

De prijs voor de combinatie van deze 2 busreizen bedraagt € 99,=. Hiervoor krijgt u de busreis, koffie met gebak, entree van de zand- sculpturententoonstelling en het museum in Terschuur, de lunch en het diner.

Aanmelden voor 20 augustus bij Willy van Gend, tel. 06-19416894 van maandag t/m vrijdag tussen 17.00-18.30 uur onder vermelding van uw naam en lidmaatschapnummer.

Na het aanmelden, dient u het bedrag voor de reis over te maken op de rekening van de penningmeester, (NL88 RABO 0115 9203 58). Zodra de betaling door de penningmeester ontvangen is, worden uw gegevens op de definitieve lijst geplaatst.