Activiteiten in de wijk

Activiteiten in de wijk in Geldrop en Mierlo. In Geldrop en Mierlo zijn verschillende wijkcentra die ook voor senioren diverse activiteiten organiseren.

In Geldrop zijn dit:

In Mierlo:

Dagen waarop u kunt binnenlopen in Geldrop

Wijkcentra zijn niet dagelijks geopend. Daarom hieronder de dagen en tijden dat die inloop mogelijk is:

  • Buurthuis BVHS: dinsdag van 9.30 tot 12 uur
  • De Dreef: maandag t/m vrijdag van 10 tot 11 uur
  • Josephinehof: maandagochtend 10 uur
  • Oranjeveld: woensdag 10 – 13 uur en donderdag 13 – 18 uur

Ook bij de LEVgroep St. Jozefplein en dienstencentrum Kettingstraat kan men van maandag t/m vrijdag iedere ochtend binnenlopen. En op vrijdagochtend is in het St. Jozefplein het inloopuur van KBO Geldrop.

In Geldrop zijn verschillende wijkcentra, die ook voor senioren diverse activiteiten organiseren. Zoals Wijkvereniging Akert, Wijkvereniging Oranjeveld, Wijkcentrum De Dreef in de Coevering, Jo de Bruinhof in Braakhuizen-Noord, De LEV-groep St Jozefplein in Braakhuizen-Zuid, Josephinehof in Zesgehuchten en het Buurthuis in de wijk Skandia (zaal Dommeldalschool).

Dit zijn plaatsen waar men kan binnenlopen voor een kopje koffie/thee (vaak gratis) en een praatje, maar ook aan activiteiten kan deelnemen. Zoals kaarten, kienen, koersballen, line-dance, darten, biljarten, ouderengym, handwerken of knutselen en het samen lunchen of eten. Deze wijkactiviteiten worden geregeld door vrijwillig(st)ers, waarvoor wel een bijdrage wordt gevraagd. Soms is deze bijdrage iets hoger als je geen lid van de wijkvereniging bent.

KBO Geldrop wil dat haar leden zoveel mogelijk van boveng noemde faciliteiten gebruik maken en daardoor voor voldoende beweging en ontspanning zorgen. Hou je niet in en zet die stap. Neem eventueel buurvrouw en/of buurman mee.

Loop binnen!

Groet en ontmoet!

Vermaak en geniet!

Dagen waarop u kunt binnenlopen in Mierlo

De Vliegert, het gebouw van de Mierlose seniorenvereniging De Kersenplukkers is elke werkdag geopend.

  • De Vliegert: maandag t/m vrijdag tussen 9.00 – 12.00 uur en 13.00 – 17.00 uur

Een kopje koffie kost hier €1,95 (voor niet leden). Naast het koffiedrinken worden in De Vliegert ook veel activiteiten voor senioren georganiseerd. Voorbeelden van activiteiten: rikken, jassen en jokeren en in januari 2023 is een nieuwe cursus danslessen. Meer informatie vindt u op de website van De Kersenplukkers.