Activiteiten in de wijk

Activiteiten in de wijk in Geldrop en Mierlo. In Geldrop en Mierlo zijn verschillende wijkcentra die ook voor senioren diverse activiteiten organiseren.

In Geldrop zijn dit:

In Mierlo:

Dagen waarop u kunt binnenlopen in Geldrop

Wijkcentra zijn niet dagelijks geopend. Daarom hieronder de dagen en tijden dat die inloop mogelijk is:

  • De Dreef: maandag t/m vrijdag van 10.00 tot 11.00 uur
  • Dommeldal: dinsdag van 9.30 tot 12.00 uur
  • Josephinehof: maandagochtend
  • Jo de Bruinhof: iedere ochtend van maandag tot en met vrijdag
  • Oranjeveld: woensdag 10.00 – 13.00 uur en donderdag 13.00 – 18.00 uur

Ook bij de LEV-groep St. Jozefplein kan men van maandag t/m vrijdag iedere ochtend binnenlopen. En op vrijdagochtend is in het St. Jozefplein het inloopuur van KBO Geldrop.

Dit zijn plaatsen waar men kan binnenlopen voor een kopje koffie/thee (vaak gratis) en een praatje, maar ook aan activiteiten kan deelnemen. Zoals kaarten, kienen, koersballen, line-dance, darten, biljarten, ouderengym, handwerken of knutselen en het samen lunchen of eten.

Deze wijkactiviteiten worden geregeld door vrijwillig(st)ers, waarvoor wel een bijdrage wordt gevraagd. Soms is deze bijdrage iets hoger als je geen lid van de wijkvereniging bent.

Dagen waarop u kunt binnenlopen in Mierlo

De Vliegert, het gebouw van de Mierlose seniorenvereniging De Kersenplukkers is elke werkdag geopend.

  • De Vliegert: maandag t/m vrijdag tussen 9.00 – 12.00 uur en 13.00 – 17.00 uur

Een kopje koffie kost hier €1,95 (voor niet leden). Naast het koffiedrinken worden in De Vliegert ook veel activiteiten voor senioren georganiseerd. Voorbeelden van activiteiten: rikken, jassen en jokeren en in januari 2023 is een nieuwe cursus danslessen. Meer informatie vindt u op de website van De Kersenplukkers.