Start Langer Thuis Wijzer Geldrop

Er is een nieuw informatiepunt voor ouderen. Het helpt ouderen thuis te blijven wonen. U kunt er vragen stellen over welzijn, wonen en zorg. Elke dinsdagmiddag kunt u zonder afspraak langskomen in de Weeffabriek. Het adres is Molenstraat 23 in Geldrop. U kunt ook een e-mail sturen met uw vraag: info@langerthuiswijzer-geldropmierlo.nl.

Eind oktober opende Langer Thuis Wijzer. Eén informatiepunt op het gebied van welzijn, wonen en zorg voor senioren in Geldrop- Mierlo. Met als doel: senioren en hun familie, mantelzorgers en doorverwijzers uit Geldrop-Mierlo zo goed mogelijk ondersteunen om langer prettig, veilig en zelfstandig thuis te wonen. Kijk voor meer informatie op: www.langerthuiswijzer-geldropmierlo.nl

Alle informatie over welzijn, wonen en zorg op één plek

Bij Langer Thuis Wijzer kunnen senioren en mantelzorgers terecht met hun vragen op het gebied van welzijn, wonen en zorg.

  • Welke ondersteuningsmogelijkheden zijn er voor thuis?
  • Waar kan ik terecht voor een zinvolle invulling van mijn dag?
  • Welke seniorenwoningen zijn er en hoe kom ik ervoor in aanmerking?
  • Hoe vraag ik een zorgindicatie aan?

Maar ook met andere vragen over welzijn, wonen en zorg zijn senioren welkom. Weten ze het antwoord op de vraag niet? Dan denken ze graag mee hoe ze toch verder kunnen helpen.

Binnenlopen op dinsdagmiddag of een mail sturen

Senioren met vragen kunnen gewoon binnenlopen bij Langer Thuis Wijzer. Langer Thuis Wijzer is te vinden in de Weeffabriek, Molenstraat 23 in Geldrop. Iedere dinsdagmiddag van 13.00 tot 16.30 uur. Een afspraak maken is niet nodig. Een vraag mailen kan ook: info@langerthuiswijzer-geldropmierlo.nl.

Betrokkenen in Langer Thuis Wijzer

Langer Thuis Wijzer is een initiatief van Anna Ouderenzorg, Wooninc. en Vitalis. Samen met de partners Woonbedrijf, Stroomz, Savant Zorg en andere partners in Onze Wegwijzer hebben we veel kennis en mogelijkheden in huis als het gaat om lang prettig en veilig zelfstandig wonen. Langer Thuis Wijzer is partner in Onze Wegwijzer. Het nieuwe informatieloket binnen de gemeente Geldrop-Mierlo waar iedere inwoner uit Geldrop-Mierlo terecht kan met zijn of haar vragen.

Optimaal benutten van mogelijkheden

De noodzaak om mensen zo lang mogelijk zelfstandig thuis te laten wonen en bijbehorende zorgvraag nemen toe.

De samenwerkende partners in Langer Thuis Wijzer zien het als hun maatschappelijke verantwoordelijkheid om de mogelijkheden die ze hebben vanuit de verschillende vakgebieden zo goed mogelijk te benutten en in te zetten. De gezamenlijke kennis is groot en de organisaties leren elkaar steeds beter kennen. Hierdoor zijn de lijntjes kort en kunnen senioren beter en sneller geholpen worden naar een passende oplossing voor hun welzijns-, woon- en/of zorgbehoefte. Senioren zijn bij Langer Thuis Wijzer dus op de juiste plek voor een persoonlijk en compleet advies.

Kijk voor meer informatie op: www.langerthuiswijzer-geldropmierlo.nl