Spreekuur CBR Rijbewijskeuringen

Geldrop – Een medische keuring voor het verlengen van uw rijbewijs is nodig wanneer u 75 jaar of ouder bent of wanneer u een groot rijbewijs (C/D/E) gaat halen of vernieuwen, of wanneer u om medische reden een arts moet bezoeken van het CBR.

Automobilisten kunnen zich medisch laten keuren voor de verlenging van hun rijbewijs via RegelZorg Rijbewijskeuringen in Wijkcentrum De Dreef op:

  • Vrijdag 29 september
  • Vrijdag 27 oktober
  • Vrijdag 24 november

Kosten rijbewijskeuring CBR

  • Automobilisten van 75 jaar en ouder betalen € 50,00.
  • Voor houders van rijbewijs C/D/E tot 75 jaar is de prijs € 70,00.

Afspraak maken

Een afspraak voor het spreekuur kunt u uitsluitend maken via RegelZorg. Gemakkelijk en snel via onze website: www.regelzorg.nl of tijdens kantooruren via de afsprakenlijn: 088 2323 300.

Voor het laten invullen van een rapport oogarts gaat u naar www.regelzorg.nl/oogarts of belt u ons.

De Procedure

Houd zelf de einddatum van uw rijbewijs in de gaten en begin 4 maanden voor deze einddatum met het verlengen van uw rijbewijs, indien u ook medisch gekeurd moet worden.

Stap 1: Gezondheidsverklaring
De eerste stap is het kopen en invullen van een Gezondheidsverklaring. Dat kan online op mijn cbr.nl, met DigiD. Een papieren Gezondheidsverklaring kunt u kopen bij de meeste gemeenten of via RegelZorg.

Deze vragenlijst over uw eigen gezondheid moet u eerst zelf invullen en opsturen naar het CBR. Als antwoord krijgt u van het CBR het Verslag (soms meer dan één), dat de keuringsarts moet invullen. Op dát moment kunt u pas een afspraak maken voor de keuring.

Stap 2: Afspraak maken voor de keuring
De artsen waar RegelZorg mee samenwerkt, zijn aangesloten bij ZorgDomein. Zij vullen de formulieren digitaal voor u in en versturen deze direct naar het CBR.

Meer informatie over de procedure leest u op de website www.regelzorg.nl

RegelZorg werkt op meer dan 250 locaties in heel Nederland samen met keuringsartsen die rijbewijs- en andere vervoersgerelateerde keuringen verrichten.

 

Lees hier meer over de rijbewijskeuring op de website van KBO Geldrop.